Искам да сведа до минимум работата около турбинирането на 16 кл. мотор и вече съм готов идейно как ще стане без много зор ,за един ден работа трее да е готов и ако не ми хареса трее пак така да стане както си е бил.Колектор от жтд мултиджет,или от алфа 147 1.6 бензин ,турбо ако е с жтд колектор ще се слага и турбо кадето пасва на болтовете,ако е с другия колектор от 147 1.6 то там вече с преходна планка може да се закачи всякакво турбо,кулер и филтърна кутия от 155 турбо или купе става едно към едно без да преправяш нищо ,масло за турбото има на филтъра готов изход ,само за истичане няма място,и за пробата ще се сложи в дупката на щеката ,па после ако е добре,ще се навие един щуцер на картера.Та принципно турбо ще се сложи лесно,само компресията трее се свали затова питам,а то и това упражнение няма да е трудно ,ма не ми се отваря километрична тема ,понеже скиптиците ще ме нападнат веднага,нека да се направи и тогава ще коментраме .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщениеЗимните са ми такива, но летните лети са 16ки. Ще ми се и да не поклаща твърде много. 225/45/17 е приятен вариант от страна на поклащане, но там филма и бюджета е друг...
Просто реши какво искаш, добра возия или добра стойка на пътя и добра визия
---------- Post added at 23:32 ---------- Previous post was at 23:30 ----------
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеИскам да сведа до минимум работата около турбинирането на 16 кл. мотор и вече съм готов идейно как ще стане без много зор ,за един ден работа трее да е готов и ако не ми хареса трее пак така да стане както си е бил.Колектор от жтд мултиджет,или от алфа 147 1.6 бензин ,турбо ако е с жтд колектор ще се слага и турбо кадето пасва на болтовете,ако е с другия колектор от 147 1.6 то там вече с преходна планка може да се закачи всякакво турбо,кулер и филтърна кутия от 155 турбо или купе става едно към едно без да преправяш нищо ,масло за турбото има на филтъра готов изход ,само за истичане няма място,и за пробата ще се сложи в дупката на щеката ,па после ако е добре,ще се навие един щуцер на картера.Та принципно турбо ще се сложи лесно,само компресията трее се свали затова питам,а то и това упражнение няма да е трудно ,ма не ми се отваря километрична тема ,понеже скиптиците ще ме нападнат веднага,нека да се направи и тогава ще коментраме .EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от Zaxx Покажи съобщениеЗдравейте колеги, от скоро в домакинстовото има още една алфа 147 JTDm 120hp 2006г. със оригиналното радио без навигацията. Като цъкна стрелката на горе и търси докато намери радиостанция. Проблемът е, че намира БНР и Христо Ботев ... най - много и Z-Rock, това на всички честоти FM1,FM и т.н. А като й задам точна честота да кажем 103.3 и си намира радио Енерджи мисля, иначе го пропуска ако не го задам ръчно. Което също не е с лошо качество, но тя не спира на него докато търси автоматично. Моля за съвет как да ми намира и другите станции ... цъках PTY, AT и другите копчета, но за сега не мога да го наглася."Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г
Comment
-
Първоначално публикувано от Zaxx Покажи съобщениеНякой по моя въпросAlfa Romeo 145 1.6 8V Boxer
Alfa Romeo 147 2.0TS 16v V2I DISTINCTIVE
Comment
-
Първоначално публикувано от milenataa Покажи съобщениеВлез в меню настройки на CD-то скролвай до SENS DX/LO и го направи да е SENS-DX."Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г
Comment
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеНе знаех ,че има разлика ,ма дори и да има ,по добре с дизелова турбина от колкото никаква.Па поне за пробите.
На мен ми е по-интересно дали си замислил да смениш биелните лагери ( поне ). Щото те са си голяма болка.
И да, сподели как ще разреждаш.
И аз имам един излишен спарк , дето от много време му ги мисля някакви такива , ама все не мога да се навия достатъчно.Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщениеКолеги , как точно да сваля Подгревната свещ ? в смисъл отгоре козухчето ? дарпам ама не става .. а ме е страх да дръпна по силно ...Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщениеСамо с дърпане .
Аха , значи да напъвам по здраво . Мерси колега.Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Колеги каква може да е причината чрез МултиЕкуСкан да не мога да се свържа с компютъра на аирбега ? набило ми е грешка и не мога да я махна ... С екуто на мотора нямам проблем със свързванетоAlfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
Comment